fbpx
Сьогодні
12:18 05 Лют 2020

Уряд хоче покрити 4G-інтернетом 95% території України: для цього перерозподілять частоти серед мобільних операторів

Фото mediasat.info

Кабінет міністрів України ухвалив рішення про перерозподіл частот у діапазонах 800-900 мегагерц для розвитку мережі мобільного інтернету четвертого покоління (4G) в Україні.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду 5 лютого, повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук.

"Завдяки перерозподілу частот вже у перших числах березня оператори оновлять свої ліцензії. У квітні свою мережу почне розвивати оператор "Інтертелеком", а у липні — мобільні оператори великої трійки", — повідомив Гончарук.

"Перерозподіл частот у діапазонах 800-900 МГц покращить доступ до мобільного Інтернету та полегшить операторам процес побудови мереж 4G".

За його словами, швидший перерозподіл мереж має сприяти тому, що до 2024 року 4G буде присутнім на 95% території України. Зокрема, розвиватимуть покриття транспортної інфраструктури, населених пунктів.

"Українці зможуть повноцінно користуватися перевагами цифрового світу, зокрема у сферах освіти, медицини, електронної комерції, адміністративних послуг, розвитку електронної демократії", — додав прем'єр.

29 жовтня уряд підписав меморандум про поширення мобільного інтернету на всій території України.

В уряді також анонсували створення мапи, яка має показувати реальну якість інтернет покриття у різних містах та селах України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: