fbpx
Сьогодні
08:15 05 Лют 2020

Всесвітній день Нутелли: цікаві факти про горіхову пасту та як зробити вдома смаколик

5 лютого відзначається Всесвітній день Нутелли!

Бренд Nutella, відомий у всьому світі і надпопулярний в першу чергу серед дітей, забезпечив собі почесне місце в списку всесвітніх свят практично відразу. Американка Сара Россо – блогер, що проживає в Італії, запропонувала провести 5 лютого 2007 року Всесвітній день Нутелли. Ініціатива була підхоплена мільйонами шанувальників цього смачного продукту. З тих пір щорічно по всьому світу влаштовуються ходи і концерти, флешмоби, урочистості та дегустація різноманітних страв з використанням Нутелли: тортів, тістечок, булочок, коктейлів і т. д. Число учасників святкування Всесвітнього дня Нутелла тільки зростає. Свято проводиться у багатьох містах світу, серед яких виявилося навіть віртуальне місто Нутеллавилль, в якому можна читати вірші, рецепти і багато іншого, присвячене Нутеллі.

Nutella

🍩 Історія появи Нутелли

У місті Альба жило-було італійське сімейство Ферреро. Його глава, П'єтро, отримав у спадок маленьку булочну. Перетворивши її в пекарню, він став випускати солодощі. У їх числі був м'який батончик "джандуйо". Виготовлявся він з какао-масла і перемелених лісових горіхів. Ці ласощі так припали до душі жителям містечка, що мерія зробила велике замовлення батончиків для свята. Сім'я Ферреро всю ніч працювала над першою великою партією. На ранок виявилося, що через спеку всі батончики розтанули. Фіаско! Крах! Але П'єтро прийшла в голову рятівна ідея. Він сказав дружині порізати хліб тонкими скибочками, а на них намастити масу, що розтанула. Результат перевершив очікування. Жителі з'їли все і попросили добавки. Через місяці, до лютого 1946 року паста "джандуйо" завоювала всю Італію. До речі, саме через острах спеки сімейством Ферреро згодом були придумані знамениті ласощі "Рафаелло". Танути там просто нема чому. У 1951 році пасту "джандуйо" перейменовують в "Суперкрем". Він вперше з'являється в скляних баночках. А вже в 1963 році продукт отримує нинішню назву, "Nutella". "Nut" – горіх, "ella" – типове для Італії закінчення жіночого імені. У 1964 році "Nutella" вперше їде з Італії: дуже скоро ця паста підкорить Європу, а потім і світ.

Nutella паста

❤️ 10 цікавих фактів про відому пасту

1. Кожні 2,5 секунди продається одна банка Nutella. Для порівняння, у світі дитина народжується лише кожні 8 секунд

2. Виробленою протягом року Nutella можна 1,8 разів огорнути Землю.

3. Проданими лише за один рік банками Nutella можна 8 разів покрити Велику Китайську Стіну.

4. Щороку виробляється так багато банок Nutella, що їх можна вишикувати вздовж берега Дунаю 26 разів. Хоча ця річка така довга, що перетинає територію 10 різних країн!

5. Вироблена за рік Nutella важить стільки ж, скільки й Емпайр Стейт Білдінг – хмарочос у Нью-Йорку висотою 381 м, що має 102 поверхи.

6. Згідно з рейтингом Forbes, "Нутелла" зайняла 1 місце серед ідей, які принесли творцям мільйони.

7. Компоненти, що входять до складу "Нутелли", відомі, але дозування і подробиці рецептури містяться в родині Ферреро під великим секретом.

8. Паста не є шоколадним кремом. В італійських законах прописано, що ці ласощі є горіховою пастою. Пастою з шоколаду його назвати не можна, оскільки в складі ласощі міститься мінімальна кількість какао.

9. Кожна банку "Нутелли" містить приблизно 50 горіхів. Для виробництва чудової і чарівної горіхової пасти Nutella використовує 25% видобутих у світі горіхів.

10. В рамках захисту авторських прав виробників і власників бренду Nutella офіційно заборонено називати дитину цим ім'ям. А іноді так хочеться, правда?

Персональні етикетки Nutella з власним ім'ям і унікальним дизайном

🌰 Плюси і мінуси "Нутелли"

Серед плюсів улюбленого багатьма продукту можна виділити наступні:

  • Горіхи містять багато корисних речовин, які позитивно впливають на стан здоров'я людини – покращують роботу шлунка і серця, знижують тиск.
  • Шоколад позитивно впливає на роботу мозку, піднімає настрій, допомагає відновитися після стресів робочого дня.

Мінуси солодощі:

  • У горіховою пасті міститься 70% цукру і жирних олій. Всього в двох столових ложках продукту – 200 калорій і 11 грамів жиру. Саме тому не можна зловживати ласощами, якщо ви не хочете страждати від проблем з фігурою і самопочуттям.
  • "Нутелла" не рекомендована до вживання при наявності алергії на лактозу або горіхи.

Nutella

Як приготувати Нутеллу вдома

Рецепт "Нутелли" легко відтворити в домашніх умовах, вона виходить в рази смачніше магазинної, корисніше і дешевше.

Складові:

  • молоко коров'яче – 4 склянки
  • горіхи – лісові, арахіс або волоські – 100 г
  • цукровий пісок – 4 склянки
  • борошно пшеничне – 4 ст. л .
  • какао-порошок – 6 ст. л .
  • масло вершкове – 1 пачка (200 г)
  • сіль – 1/4 ч. л.

Приготування:

  1. Змішуємо сухі інгредієнти – цукор, борошно і какао
  2. Тонкою цівкою починаємо вливати молоко і відразу ж інтенсивно розмішувати суміш, щоб не утворювалися грудочки
  3. Коли молоко буде повністю введено, ставимо миску на плиту на маленький вогонь
  4. Повільно доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи її
  5. Додаємо вершкове масло
  6. Додаємо подрібнені в порошок горіхи
  7. Продовжуємо варити 10-20 хвилин до потрібно консистенції
  8. Знімаємо з вогню і розкладаємо по стерильним баночках

Смачного! 🥄🙂

Nutella

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: