fbpx
Сьогодні
09:16 03 Лют 2020

У 2019 році від акцизного податку в бюджет надійшло менше коштів, ніж у 2018, - Дубілет

У 2019 році в бюджет надходило стабільно менше, ніж у 2018. Водночас останні два місяці спостерігався різкий стрибок — приблизно в 400 млн грн додатково за два місяці.

Про це повідомив міністр Кабінету міністр Дмитро Дубілет.

"Останні кілька місяців ми ведемо боротьбу з тіньовим ринком алкоголю. Нагадаю, тема важлива. Українці труяться. Чорний ринок призводить до корупції. Бюджет недоотримує значні кошти", — написав він.

Міністр уточнив, що одним з індикаторів успішності боротьби з тіньовим ринком є надходження в бюджет від акцизного податку за лікеро-горілчані вироби.

"Як бачите, у 2019 році в бюджет надходило стабільно менше, ніж у 2018. Однак останні два місяці ми бачимо різкий стрибок — приблизно під 400 млн грн додатково за два місяці", — написав він.

графік акциз

Дубілет пов'язує це з тим, що в Укрспирті, який зараз готується до демонополізації, з'явилося нове керівництво — Сергій Блескун, а також відбувається кадрове оновлення в податковій міліції та інших силових органах.

"В цьому році детінізація ринку має продовжитись. З одного боку, маємо закінчити перезавантаження ключових органів. З іншого боку, на боротьбу будуть кинуті технології — від лічильників на виробниках спирту до електронної акцизної марки", — додав він.

У Державні податковій службі спільно з Міністерством фінансів розробили та запустили електронний сервіс, який дозволить перевірити справжність акцизних марок.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: