fbpx
Сьогодні
14:43 31 Січ 2020

Верховний суд переніс розгляд справи щодо націоналізації ПриватБанку

Велика палата Верховного суду перенесла на невизначений термін розгляд справи про пов'язаність родини Суркісів з ПриватБанком, яка пов'язана з процедурою націоналізації ПриватБанку у 2016 році.

Про це повідомив начальник юридичного управління Нацбанку Віктор Григорчук під час спілкування з журналістами за підсумками засідання Верховного суду 31 січня, передає hromadske.

Зазначимо, що в межах націоналізації ПриватБанку вклади родини Суркісів обміняли на акції (процедура bail-in), адже саму родину визнали пов'язаними з банком особами. Проведення цієї операції дозволило державі надалі придбати акції банку за 1 гривню та перевести банк у свою власність (націоналізувати ПриватБанк). Родина Суркісів цю операцію оскаржувала у судах різних інстанцій, зокрема у Верховному суді.

Важливість цієї справи в межах оскарження націоналізації ПриватБанку колишніми власниками, зокрема Ігорем Коломойським, полягає в тому, що до результатів розгляду у Верховному суді «прив'язали» розгляд справи, у якій Коломойський оскаржує сам процес націоналізації банку.

19 грудня Шостий апеляційний адміністративний суд переніс розгляд апеляції про законність націоналізації ПриватБанку на 2020 рік. Рішення мають ухвалити після рішення іншого суду за позовом родини Суркісів, які вимагають визнати недійсною операцію з обміну їхніх вкладів на акції ПриватБанку, який відбувся в межах націоналізації.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: