fbpx
Сьогодні
18:20 31 Січ 2020

У 2020 році Фонд енергоефективності запрацює за новим принципом, - Гончарук

Прем'єр-міністр України Олексій Гончарук заявив, що у 2020 році на повну потужність запрацює Фонд енергоефективності за новим принципом: "згори-донизу".

​​Про це він написав у телеграм.

"Сьогодні на власні очі оглянув та поспілкувався з мешканцями одного із житлових будинків в Житомирі, де ще минулого року провели заходи з термомодернізації. Результат — люди з енергоефективного будинку сплачують за опалення в середньому вдвічі менше, ніж мешканці сусіднього будинку. У цифрах: у середньому за двокімнатну квартиру в енергоефективному будинку мешканці сплачують 677 грн, а їх сусіди на тій же вулиці в будинку, що потребує термомодернізації — 1211 грн", – розповів він.

Що зробили для підвищення енергоефективності будинку?

У будинку замінили вікна на енергоефективні, вхідні двері, двері в тамбурі, двері у напівпідвальних приміщеннях, провели теплоізоляцію будинку.

У цілому витратили 889 тис. грн. Значну частину цих грошей компенсували з державного — 285 тис. грн, міського — 267 тис. грн та обласного бюджетів — 8 тис. грн.

"У 2020 на повну потужність запрацює Фонд енергоефективності за новим принципом: "згори-донизу". До урядової ініціативи термомодернізувати якомога більше багатоквартирних будинків у цьому році вже долучились представники 31 міст з 18 областей України", – резюмує Гончарук.

Зазначимо, що в Україні з 2030 року будуватимуть лише енергоощадні будинки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: