fbpx
Сьогодні
23:30 28 Січ 2020

Боррель заявив, що асоціація відкриває Україні шлях до участі у "зеленій угоді" ЄС

Фото Reuters

Угода про асоціацію Україна-ЄС, зокрема, зміни, що були внесені в її енергетичні додатки, відкриває для України можливості участі у "зеленій угоді" ЄС, з якою в Європі пов'язують майбутній технологічний та соціальний розвиток.

Про це у вівторок у Брюсселі під час пресконференції за підсумками Ради асоціації Україна-ЄС заявив Високий представник ЄС Жозеп Боррель, повідомляє Укрінформ.

"Угода про Асоціацію – це динамічний інструмент. Після оновлення її енергетичного додатку ми будемо працювати над збереженням клімату та довкілля. Це також демонструє, наскільки Україна і Європейський Союз можуть співпрацювати в рамках "європейської зеленої угоди", реалізація якої потребує багато "зеленої волі", – сказав Боррель.

Він зауважив, що під час засідання Ради Асоціації сторони обговорювали, яким чином підвищити стійкість як України, так і Євросоюзу.

"Україна має посилювати верховенство права, боротися з корупцією, включаючи розкриття махінацій з банком "ПриватБанк". Я очікую продовження дискусії по Україні під час засідання ради міністрів ЄС із закордонних справ у березні", – наголосив Високий представник ЄС.

Нагадаємо, що Україна отримає від ЄС 26 млн євро на розвиток фермерства.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: