fbpx
Сьогодні
18:51 21 Січ 2020

Міністр соціальної політики відвідала Запорізьку область: фото

Міністр соціальної політики Юлія Соколовська відвідала Запорізьку область з робочим візитом.

Про це вона написала у Facebook.

"Свій перший у 2020 році робочий візит вирішила здійснити у Запорізьку область. Сьогодні цей регіон входить у ТОП-5 областей України за швидкістю децентралізації: уже зараз тут створено 64 об'єднаних територіальних громади, що покриває фактично 80% території області. Саме тому нам важливо було поїхати саме сюди і подивитися, наскільки місцеві громади готові до впровадження соціальної політики на місцях", – пише вона.

Соколовська відвідала Запорізьку область

Соколовська зазначила, що приїхали з хорошими новинами: з 2020 року в Мінсоцполітики платитиме об'єднаним територіальним громадам за надані населенню соціальні сервіси. На це у бюджеті відомства закладено 150 млн грн.

"Із 700 управлінь соцзахисту населення, які покривають в основному великі населені пункти – лише 237 знаходяться в ОТГ. Майже 70% ОТГ країни не мають змоги швидко та поряд з домом забезпечити соціальний захист для населення. Ми це змінюємо", – пояснює вона важливість ініціативи.

Тепер для подачі документів на призначення різних видів соціальних допомог людині не треба буде їхати у районний чи обласний центр – даний сервіс буде доступний навіть у маленькому населеному пункті.

Соколовська відвідала Запорізьку область

Щоб стимулювати ОТГ до розвитку цієї системи – Мінсоцполітики платитиме за кожен прийом документів із державного бюджету. Ось для цього ми і заклали в бюджет Міністерства 150 млн грн.

"Говорили про це у смт. Веселе, на базі Веселівської ОТГ, під час наради з керівниками об'єднаних територіальних громад Запорізької області. Ми запровадимо у ОТГ фронт-офіси, які прийматимуть документи та видаватимуть результати обробки заявникам. При цьому опрацюванням документів займатиметься "бек-офіс" – в який інформація стікатиметься одразу із декількох "фронтів". Таким чином ми не лише розширимо мережу, а й оптимізуємо роботу всього механізму. Крім того, ми готові допомагати місцевій владі й іншими методами: зокрема плануємо поширити інструмент "соціальна громада" на всю Україну, а також закупимо техніку для деяких ОТГ", – обіцяє Соколовська.

Соколовська відвідала Запорізьку область

Вона зазначила,  що область – один із лідерів у закупівлі житла для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. За минулий рік область компенсувала кошти на рекордну кількість житла для них. У 2019 році в Запорізькій області було виділено кошти на придбання 119 квартир для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. 22 квартири уже купили в Мелітополі.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: