fbpx
Сьогодні
14:05 19 Січ 2020

У Порошенка заявили, що ДБР і Офіс президента стежать за ним

Фото Reuters

У п'ятого президента України та чинного народного депутата Петра Порошенка заявили, що Держбюро розслідувань нібито спеціально викликало його на допити тоді, коли той запланував поїздку до Швейцарії.

Про цей  повідомила  пресслужба партії Порошенка «Європейська солідарність».

«Очевидно, Офіс Президента і ДБР незаконно стежать за Петром Порошенком, його розмовами і листуваннями. Публічне «запрошення» на допити, не передбачене жодними нормами КПК, на 21 та 24 січня пролунали через півтори доби після того, як Порошенко забронював квитки для поїздки до Швейцарії туди на 21 і назад на 25 січня», — заявили в «Європейські солідарності».

Там переконують, що графік допитів наклали на графік поїздки. Водночас зазначили, що Порошенко вирішив скасувати візит і здати квитки.

«Однак, явка на допити можлива лише за умови належного вручення повісток відповідно до Кримінального процесуального кодексу України», — йдеться в заяві.

Раніше повідомлялося, що Порошенка викликали на допит до ДБР у справі "державної зради" у Мінських угодах.

Нагадаємо, Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу за фактом можливого скоєння державної зради п'ятим президентом України Петром Порошенком під час підписання Мінських угод у 2015 році. Розслідування ініціювали після звернення колишнього заступника глави Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрія Портнова.

Порошенко також прокоментував справу ДБР за "держзраду" проти нього.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: