fbpx
Сьогодні
19:25 10 Січ 2020

Авіакатастрофа в Ірані: найголовніше з брифінгу Пристайка

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко провів брифінг щодо розслідування катастрофи літака української авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" в Ірані.

  • На місці аварії працює 50 представників України. Вони намагаються реконструювати літак, щоб зрозуміти, що сталося.
  • Українські експерти отримали доступ до деталей літака та місця падіння. Також команда отримала доступ до чорних ящиків — найближчим часом мають почати реконструкцію переговорів.
  • "Ми не відкидаємо жодну з версій і не шукаємо більш дипломатичного шляху. Наша головна задача — справедливо з'ясувати причини трагедії", — сказав міністр.
  • Глава МЗС говоритиме з іноземними міністрами про створення міжнародної коаліції, що буде займатися розслідуванням. До її складу можуть увійти Boeing та французький виробник двигунів для літака.
  • Українська команда не підтвердила, що бульдозери зачищали територію катастрофи літака. Про зачистку бульдозерами повідомляла кореспондентка CBS News Елізабет Палмер.
  • На сьогодні відомо, що затримка вильоту літака пов'язана з вивантаженням зайвого вантажу.
  • Щодо відео падіння літака, які поширюються в мережі: слідство має визначити, хто їх зняв, звідки та коли. Ці дані будуть аналізувати.
  • Якщо слідство виявить, що літак збили, то Україна вимагатиме не лише притягнення винних до відповідальності, але і грошової компенсації. Проте на сьогодні немає підстав говорити про теракт чи неприродну катастрофу літака.
  • У всіх рідних загиблих зібрали зразки ДНК для їхньої ідентифікації. Наразі загиблі перебувають у лікарнях Тегерану.

Раніше Трюдо теж заявив, що літак МАУ збила іранська ракета, а у мережі виклали відео трагедії.

Також Джонсон заявив, що літак МАУ могла збити ракета Ірану.

Нагадаємо, Трамп не вірить, що катастрофа літака МАУ сталася через технічну несправність.

При цьому заява Трампа з'явилася одразу після того, як низка американських ЗМІ повідомили з посиланням на американські спецслужби, що український літак помилково збили іранські військові.

Раніше Данилов заявив, що зараз розглядається чотири версії авіакатастрофи літака МАУ в Тегерані. Потім додав, що є ще 3 закриті версії авіакатастрофи в Ірані.

 

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: