fbpx
Сьогодні
23:05 09 Січ 2020

Джонсон заявив, що літак МАУ могла збити ракета Ірану

Фото EADaily

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що існує «купа інформації», яка підтверджує, що літак Boeing 737-800 МАУ могла збити іранська ракета.

Про це повідомляє Express із посиланням на заяву прем'єра.

«Нині існує купа інформації про те, що рейс збила іранська ракета класу «земля-повітря». Це цілком могло статися ненавмисно», — йдеться в заяві Джонсона.

Британський прем'єр додав, що нині тісно співпрацює з Канадою та «нашими міжнародними партнерами». «Нині існує потреба в повному, прозорому розслідуванні», — цитує видання Джонсона.

Він наголосив на необхідності негайної та шанобливої репатріації загиблих британців і закликав сторони до деескалації напруженості в регіоні.

Раніше Трюдо теж заявив, що літак МАУ збила іранська ракета, а у мережі виклали відео трагедії.

Нагадаємо, Трамп не вірить, що катастрофа літака МАУ сталася через технічну несправність.

При цьому заява Трампа з'явилася одразу після того, як низка американських ЗМІ повідомили з посиланням на американські спецслужби, що український літак помилково збили іранські військові.

Раніше Данилов заявив, що зараз розглядається чотири версії авіакатастрофи літака МАУ в Тегерані. Потім додав, що є ще 3 закриті версії авіакатастрофи в Ірані.

Секретар РНБО повідомив, що до складу комісії з розслідування авіакатастрофи, яка вирушила до Ірану, увійшли фахівці, які беруть участь в міжнародному розслідуванні авіакатастрофи Боїнга МН17, а також в експертизі фрагментів російської зенітної ракети Бук, яка збила малайзійський літак.

Український літак Boeing-737 авіакомпанії МАУ, який прямував рейсом PS 752 Тегеран – Київ, розбився незабаром після зльоту 8 січня.  На місці трагедії триває пошукова операція. На борту перебували 167 пасажирів і 9 членів екіпажу, всі вони загинули.

МАУ оприлюднила імена всіх пасажирів, що загинули в авіакатастрофі.

Варто зазначити, що МЗС України підтвердив, що головною країною розслідування катастрофи літака МАУ є Іран.

Раніше в Ірані пояснили, чому не будуть віддавати "чорні скриньки" і на що може розраховувати Україна.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: