fbpx
Сьогодні
20:00 07 Січ 2020

Іран не виходить з ядерної угоди, - МЗС

Фото Іран

Іран не виходить з ядерної угоди, незважаючи на зняття обмежень щодо збагачення урану.

Про це повідомляє іранське державне інформагентство IRNA.

«Ісламська республіка Іран залишиться учасником багатосторонньої ядерної угоди і вважає, що зараз досягнуто розумний баланс зобов'язань сторін згідно з нею», — заявив заступник міністра закордонних справ Аббас Арагчі.

За його словами, «розумний баланс» було порушено після виходу США з угоди в 2018 році, але тепер Іран готовий виконувати решту своїх зобов'язань.

«Те, що Іран зменшує свої зобов'язання за ядерною угодою, не означає, що ми виходимо з неї», — йдеться в роз'ясненні МЗС Ірану.

Арагчі також підкреслив, що вважає неприпустимим відновлення європейських санкцій проти Ірану, як це було передбачено початковою угодою, у відповідь на його рішення зі збагачення ядерного палива.

«Якщо вони (європейці — ред.) це зроблять або поставлять такі умови, це буде означати початок кінця ядерної угоди», — наводить агентство позицію іранського МЗС.

Нагадаємо, що Іран оголосив у неділю ввечері про п'ятий, фінальний крок відходу від домовленостей щодо Спільного всеосяжного плану дій зі своєї атомної програми.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: