fbpx
Сьогодні
17:13 07 Січ 2020

Естонія заявила про відмову від ратифікації договору про держкордон із РФ

Парламентська коаліція Естонії заявила про відмову від ратифікації договору про державний кордон із Росією, за яким Кремль офіційно отримає історичні землі республіки в Ленінградській і Псковській областях.

Відповідну заяву зробив у інтерв'ю місцевому порталу ERR спікер парламенту Генн Пиллуаас.

"Позиція коаліції полягає в тому, що ми не будемо просуватися з ратифікацією прикордонного договору", – підкреслив він.

Також Пиллуаас зазначив, що навіть у разі, якщо Росія першою ратифікує договір, Естонія не має наміру цього робити. Згоду, яку республіка дала на документ у 2014 році, він назвав помилкою.

Крім того, глава парламенту додав, що, якщо країни укладуть новий договір про державний кордон і Естонія відмовиться від територій Івангорода й Печорського району, які відійшли країні за Тартуським мирним договором 1920 року, "це матиме величезні юридичні наслідки".

Спікер парламенту додав, що в такому разі буде анульований і сам Тартуський договір, і правонаступність республіки.

"Якщо Росія поважає міжнародне право і угоди з іншими країнами, вона мусить повернути ці області. Тартуський мирний договір чинний, це стійкий постулат Естонії", – акцентував він.

Варто зазначити, що політики Естонії вже не вперше говорять про те, що Росії варто було б повернути частину їхньої території. За Тартуським договором, їхня територія мала бути поповнена "спірними" ділянками (йдеться про частину Ленінградської і Псковської областей).

мапа

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: