fbpx
Сьогодні
10:48 29 Гру 2019

Посол США в Україні підтримує ідею розміщення міжнародних сил на Донбасі

Тимчасовий повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор вважає, що врегулювання конфлікту на Донбасі може здійснюватися за рахунок розміщення там міжнародного контингенту військ.

Про це він заявив в інтерв'ю «Дзеркалу тижня».

«Урегулювання в Донбасі в будь-якому разі має ґрунтуватися на тому, що російські сили з Донбасу підуть, а Україна, в остаточному підсумку, відновить свій контроль. І (ексспецпредставник Держдепу по Україні Курт Волкер — ред.) Волкер, й інші добре вам відомі люди працювали над тим, як можна цієї мети домогтися. На їхню думку, елементом цього могло би бути введення міжнародних сил… Мені теж здається, що певний шанс і сенс у цьому є», — зазначив дипломат.

На думку Тейлора, міжнародні сили могли б бути «проміжним кроком між відходом росіян із Донбасу й відновленням повного контролю України над ним».

Він також уточнив, що така місія мала б формуватися після відповідного рішення Ради Безпеки ООН. Утім американський дипломат також визнав, що вона коштувала б грошей.

«Посеред Європи триває збройний конфлікт, і країнам слід бути готовими заплатити за те, щоб його зупинити», — додав посол.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: