fbpx
Сьогодні
16:44 26 Гру 2019

Суд оголосив перерву до завтра щодо продовження арешту ветеранці АТО "Пумі"

Печерський суд Києва оголосив перерву у справі щодо розгляду клопотання прокуратури про продовження арешту ветеранці АТО Інні Грищенко за позивним «Пума», яку підозрюють у замаху на життя бізнесмена з Івано-Франківської області та голос якої фігурував у телефонних розмовах в справі вбивства Павла Шеремета, до 11:00 27 грудня.

Про це передає hromadske із зали суду.

Раніше суд вислухав сторони процесу. Прокуратура просила продовжити арешт підозрюваній, наголошуючи на ризиках втечі Грищенко, перешкоджанні слідству, тиску на потерпілих та свідків, знищенню речових доказів. Сторона обвинувачення наголошувала на тому, що на ймовірну причетність жінки до вчинення замаху на життя бізнесмена з Івано-Франківщини вказують результати експертиз, які встановили наявність ДНК «Пуми» на вибуховому пристрої та недопалках, які знайшли поряд з місцем злочину. Також прокурори зазначили, що чоловік Інни Владислав Грищенко, який також затриманий і перебуває під вартою, передавав дружині записки із настановами. Їхній зміст прокуратура не озвучила в засіданні. Також у прокуратурі зазначили, що свідки у справі підтвердили, що у липні 2018 року знайомий Грищенків Іван Вакуленко, брав в оренду автомобіль на якому їздив до міста Косів Івано-Франківської області.

Натомість, сторона захисту заперечувала у задоволенні клопотання, наголошувала на тому, що факт наявності волосся підозрюваної на вибуховому пристрої не свідчить про те, що вона його закладала, а записки чоловіка до підозрюваної, на які посилається слідство свідчить нібито про її необізнаність у злочині. Також адвокат зазначив на необхідності медичного обстеження Інни Грищенко, додав, що у неї є неповнолітня донька, яка фактично лишилася сиротою та зазначив, що підзахисна не була судимою, має міцні соціальні зв'язки та підтримку громадськості.

Сама підозрювана назвала «тиском на волонтерів та добровольців» дану справу та справу вбивства журналіста Павла Шеремета, вона заперечила свою причетність до обох з них. Також жінка запевнила, що не збирається тікати, готова носити електронний браслет, здати паспорти, а також надати доступ до відеокамер біля місця проживання, аби слідчі бачили хто до неї заходить.

«Я так розумію для себе, що йде якась підтасовка фактів для того щоб створити групу. Тому що, коли вже є такий резонанс, його треба підтримувати, щоб не вляпатися, вибачаюсь, в сортир», — сказала підозрювана.

Нагадаємо, що подружжю Грищенків оголосили підозри в іншій справі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: