fbpx
Сьогодні
10:03 26 Гру 2019

Імпічмент Трампа: президент похвалився Сенатом, в якому більшість республіканців

Президент США - Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп похвалився більшістю республіканців у Сенаті, на яку не можуть зазіхати демократи, щоб усунути його з посади.

Про це написав Дональд Трамп у Твіттері.

"Чому божевільній Ненсі Пелосі (спікерка Палати представників Конгресу, яка розпочала процедуру імпічменту – ред), лише тому, що в неї зовсім не велика більшість у Палаті представників, має бути дозволено оголошувати імпічмент президенту Сполучених Штатів? Отримала НУЛЬ голосів республіканців, злочину не було, дзвінок із Україною був ідеальним, без "тиску".

Вона сказала, що за імпічмент "мають бути обидві партії, абсолютна більшість", але цей шахрайський імпічмент не отримав ні того, ні іншого. Він був дуже несправедливим і без належної правової процедури, без належного представництва та свідків.

Тепер Пелосі вимагає від республіканців всього того, чого не було в них у Палаті. Демократи хочуть мати більшість у Сенаті республіканців. Лицеміри".

19 грудня Трампу оголосили імпічмент на основі звинувачень у тиску на Україну.

20 грудня Трамп заявив, що хоче негайного початку процесу в Сенаті Конгресу США в рамках імпічменту.

Судовий процес у Сенаті може початися в січні. Для винесення обвинувального вироку необхідно дві третини голосів. У той час як демократи мають більшість у Палаті представників, Сенат контролюють республіканці.

Раніше повідомлялося, Трамп переконаний, що залишиться на посаді президента США попри оголошений імпічмент.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: