fbpx
Сьогодні
20:54 22 Гру 2019

ЗМІ дізнались, чому Зеленський різко звернувся до одного із "слуг" на корпоративі

Фото Reuters

В елітному ресторані CHI 250 нардепів від "Слуги" разом із помічниками і співробітниками партії відгуляли шикарний корпоратив.

І запам'ятався багатьом корпоратив і завуальованим попередженням одному зі "слуг народу" з боку Зеленського, пише OBOZREVATEL.

Президент під час святкового тосту жорстко дорікнув заступнику глави бюджетного комітету, нардепу Олександру Трухіну (Дніпропетровська область, округ №40, Кам'янське).

"Президент тост говорив і зробив зауваження Трухіну, який хотів собі на округ виписати купу грошей. Після цього він сказав щось типу: це був рік свині, наступний – щура, але давайте залишатися людьми", – розповів журналістам один з учасників заходу.

Саме фраза "рік людини, а не щура, давайте залишатися людьми" – запам'яталася багатьом. Адже, по суті, президент жартома звинуватив главу важливого бюджетного комітету, "слугу народу" в крисятництві.

Про що йде мова?

А мова йде, звичайно, про гроші. Вся справа в тому, що народний депутат Трухін планував виділити собі аж 270 мільйонів гривень на свій мажоритарний округ в Дніпропетровській області. Ще в жовтні нардепи влаштували великий скандал через розподіл субвенцій.

Все просто – в Україні є народні депутати-мажоритарники. Вони "вибивають" на свої округи субвенції. Це відмінна можливість за бюджетні гроші пропіаритися у себе на окрузі, відкриваючи лікарні, дитячі сади і нові дороги. Хоча все це робиться за бюджетні гроші, тобто за рахунок українців.

Також це відмінний спосіб заробити. Багато нардепів "вибивають" під ці гроші потрібні підряди. Простіше кажучи – заводять свої компанії, які за державні гроші роблять ремонти в лікарнях, ремонтують дороги і так далі. Це ідеальний варіант, адже нардеп і заробляє, і показує виборцям, що ось який він гарний, виконує свої обов'язки.

Цього року було все аналогічно, але з окремими нюансами. Глава бюджетного комітету Трухін вирішив виділити під себе 345 мільйонів гривень. При цьому його колеги в десятки разів менше. Хтось 10 мільйонів, хтось і того менше.

Логічно, що це викликало ажіотаж серед обранців і керівництво СН втрутилося процес. Всім обіцяли рівний доступ до цих грошей, а телеграм-канал "Темний лицар" і зовсім повідомляв про домовленості, у рівній мірі передати кожному нардепу по 10,5 мільйонів гривень на його округ.

Трухін

Та сталося не так, як гадалося. Виявилося, що народний депутат Трухін вирішив обійти своїх колег і отримав на свій округ… 270 мільйонів гривень на 2020 рік. Логічно, що це обурило багатьох, адже нардеп, користуючись своїм становищем, просто залишив колег "в дурнях".

субвенції

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: