fbpx
Сьогодні
13:05 18 Гру 2019

Вбивство Шеремета: адвокат вимагає від МВС спростування щодо родини Грищенків

Захист родини АТОвців Грищенків вимагає спростування від Міністерства внутрішніх справ щодо ймовірної причетності їх до вбивства журналіста Павла Шеремета в 2016 році.

Про це написав адвокат Владислава Грищенка Віталій Ковальчук у Facebook.

"Офіційно. Захист вимагає від МВС спростування брехні, в тому числі, про причетність родини Грищенків до вбивства Павла Шеремета".

Адвокат каже, що готує позов до суду та чекає на реакцію МВС. Він оприлюднив текст вимоги про спростування.

 

 

За словами захисника, на брифінгу силовики продемонстрували матеріали слідства, в тому числі фотозображення ймовірних підозрюваних, зокрема й Інни й Владислава Грищенків.

Ковальчук підкреслює, що слайд із фото супроводжувався пояснювальними написами, які вказують на них як на "виконавців злочину".

За його словами, коментарі високопосадовців МВС свідчать про їх "переконаність у доведеності вини підозрюваних", а частина частина коментарів носить явно маніпулятивний характер та спрямована на штучну демонізацію затриманих осіб".

Таким чином на думку адвоката, порушено презумпцію невинуватості підозрюваних у різних провадженнях, в тому числі Грищенків.

Поліція на спецбрифінгу 12 грудня назвала Владислава й Інну Грищенків серед можливих причетних до вбивства Шеремета, однак підозру їм досі не оголошено.

Нагадаємо, що підозрюваний Антоненко відмовляється давати свідчення у справі Шеремета.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: