fbpx
Сьогодні
09:06 18 Гру 2019

Сержант Антоненко відмовляється давати свідчення у справі Шеремета

Сержант Сил спеціальних операцій, музикант Андрій Антоненко (Riffmaster) відмовляється від дачі свідчень слідству у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, вважаючи слідчих упередженими.

Про це відомо з заяви групи правового захисту Андрія Антоненка (Ріфмастер), яка 17 грудня відвідали його а ізоляторі тимчасового тримання.

"Слідчий вчора намагався допитати Андрія, але він вимушений був скористатись правом передбаченим ст. 63 Конституції України (тобто відмовитись давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів).

Такий вчинок був обумовлений тим, що його на всю країну вищі керівники поліції, міністр внутрішніх справ, генеральний прокурор, а також особисто президент України в один голос фактично назвали злочинцем. З огляду на це ми припускаємо, що зі сторони слідчих буде певна упередженість.

Андрій в подальшому буде давати показання, але лише коли переконається в неупередженості слідства. Наразі, з урахуванням наявних в справі матеріалів та гучних заяв в ЗМІ керівництва країни, такої впевненості немає".

Захист: "Він (Антоненко) досі не розуміє чому саме його "призначили" підозрюваним і за що. Андрій не лише не визнає вину, а ще й жодного факту, що про нього викладають. Оскільки ці факти, у тому числі алібі, легко перевірити, ми очікуємо від слідства швидкої реакції найближчим часом".

Щодо Юлії Кузьменко. "З підозрюваною Юлею Кузьменко Андрій почав спілкуватись на тлі волонтерства, вже після згаданої паном Аваковим події (вбивства Шеремета). А саме після того, як їх познайомив її цивільний чоловік, із яким у процесі спілкування на байкерській тусовці вони виявили, що Юля була асистентом під час операції у сина, а згодом і свідком під час ДТП, в яке попали дружина та діти Андрія.

Андрій офіційно заявив для пана Авакова, що ДТП та хворобу серця сина він не організовував".

Щодо інших дійових осіб. "Андрій особисто не знає та ніколи з ними ніяких справ не обговорював.
Ми припускаємо, що ці люди могли підходити в загальній масі до нього після виступів. Але ми підкреслюємо: що жодного разу в житті він не обговорював з ними ніяких питань".

Щодо світлин з цими особами. "З Андрієм часто після виступів разом фотографуються люди, але не з всіма він в подальшому спілкується".

Адвокати Станіслав Кулик, Костянтин Татарченко й Віталій Галенченко заявили, що "наслідком переслідування невинуватих, зокрема, є безкарність справжніх злочинців".

Раніше: поліція жорстко відповіла критикам експертиз у справі Шеремета.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: