fbpx
Сьогодні
12:30 17 Гру 2019

Україна та Азербайджан домовилися розвивати постачання газу з Азії

Президент України Володимир Зеленський провів переговори з президентом Азербайджану Ільхамом Алієвим, на яких домовилися спільно розвивати Південний газотранспортний коридор, яким газ до Європи постачається із Середньої Азії.

Про це повідомляє прес-служба Зеленського.

"Україна підтримує Південний газотранспортний коридор. Ми домовилися вивчити можливості його розширення. Це важливо для диверсифікації постачання газу європейським споживачам. Слід використовувати унікальний транзитний потенціал наших країн і розвивати інфраструктуру для цього", — йдеться у повідомленні за підсумками зустрічі президентів в межах візиту Зеленського до Азербайджану.

Південний газотранспортний коридор постачає газ із басейну Каспійського моря до Південної Європи в обхід Росії. Трубопроводами цього коридору постачають газ, видобутий у Туркменістані та Азербайджані. Він проходить через територію Туреччини.

Можливості постачати газ до Європи, окрім як за допомогою цього коридору, в Азербайджану та Туркменістану немає, адже такі поставки блокує Росія.

З розвитком цього напрямку постачання газу, Україна зможе купувати газ не лише з Росії, але й з інших напрямків, що дозволить зменшити енергетичну залежність.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: