fbpx
Сьогодні
11:14 06 Гру 2019

У Росії студента засудили до 3 років позбавлення волі умовно за його відеоблог: деталі

Кунцевський районний суд Москви визнав студента "Вищої школи економіки", фігуранта "московської справи"  Єгора Жукова винним в закликах до екстремізму і засудив до 3 років позбавлення волі умовно.

Про це повідомляє "Нова газета".

Жукова позбавили права займатися діяльністю з використанням інтернету на 2 роки.

Лінгвістична експертиза знайшла "заклики до екстремізму" в роликах Єгора Жукова на YouTube. Свою вину студент не визнав. Суддя зазначила, що сценарії для відео і самі ролики хлопець готував сам на своєму комп'ютері, це підтвердив сам Жуков.

На засіданні були присутні батьки Жукова, репер Оксімірон, проректорка "Вищої школи економіки" Валерія Касамара і головний редактор "Нової газети" Дмитро Муратов.

Єгора Жукова затримали 2 серпня, пред'явивши йому звинувачення в участі в "масових заворушеннях" (ст. 212 КК) на неузгодженої акції 27 липня. У вересні Слідчий комітет РФ припинив кримінальне переслідування Жукова через "масові заворушення", порушивши справу про заклики до екстремізму.

За версією слідства, з жовтня по грудень 2017 Єгор Жуков "відчуваючи почуття політичної ненависті та ворожнечі до існуючого в РФ конституційного ладу, системі державної влади та до її представників" зняв чотири ролики й розмістив їх на своєму YouTube-каналі "Блог Жукова", начебто щоб "привернути людей до своєї екстремістської діяльності".

Сам Жуков каже, що створив канал у 2017 році, коли закінчив перший курс, оскільки хотів ділитися отриманими знаннями. Він наголосив, що не відчуває ненависті ні до кого з російських політиків, хоч і вважає їх"своїми політичними опонентами".

Раніше повідомлялося, що РФ вимагає виключити питання окупованого Криму з декларації ОБСЄ.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: