fbpx
Сьогодні
19:29 04 Гру 2019

СБУ розповіла подробиці затримання члена партії Путіна, який сприяв анексії Криму

Затриманий на українському кордоні з  окупованим Кримом член партії "Єдина Росія" Ігор Кучерявий планував отримати український паспорт.

Про це повідомили у прес-службі Служби безпеки України (СБУ).

За повідомленням українських спецслужб, Кучерявий активно сприяв Росії під час анексії Криму.

"Контррозвідники спецслужби отримали інформацію, що член так званого Севастопольського регіонального відділення партії "Єдина Росія" планує прибути на материкову частину для отримання українського паспорта. Українській спецслужбі Кучерявий відомий своєю антиукраїнською позицією. В 2014 році, будучи учасником громадської організації "Автоканал Севастополя", людина активно сприяв російської окупації Кримського півострова. Зокрема, він причетний до організації блокпостів в Севастополі та охороні громадського порядку", – повідомили подробиці в СБУ.

Також зазначається, що Кучерявий був нагороджений медаллю Міноборони РФ "За повернення Криму" і ювілейним знаком ФСБ РФ "Ветерани спецслужб Росії Захисникам Криму і Севастополя".

За фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України. На даний момент вирішується питання про повідомлення затриманому про підозру.

Раніше у САП розповіли подробиці затримання Онищенка.

Нагадаємо, журналісти проєкту "Схеми" повідомили, що 29 листопада у німецькому місті Аахен за запитом Національного антикорупційного бюро України та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури було затримано колишнього народного депутата VII (від Партії регіонів) і VIII скликань Олександра Онищенка.

САП підтвердила затримання Онищенка в Німеччині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: