fbpx
Сьогодні
09:19 03 Гру 2019

Розслідування: компанії, які перевозили до Криму "зелених чоловічків", порушували санкції ЄС майже 4 роки

Компанії, які перевозили російських військових без розпізнавальних знаків під час анексії Криму і досі працюють на Керченській переправі, майже 4 роки порушували санкції Євросоюзу.

Про це свідчить спільне розслідування "Настоящего времени" й антикорупційного проєкту "Муніципальний сканер" за назвою "Кримський архів".

Компанії, які порушують санкції, входять у велику транспортну групу "Анрусстранс", яку контролюють колишній заступник міністра шляхів сполучення Росії Олександр Анненков та його сім'я.

Компанія "ТІС-Крим", яка перевозила так званих "зелених чоловічків" до Криму, зареєструвалася в російському реєстрі в 2015 році. Її засновником була київська фірма "Техінвестсервіс", яка через кілька кіпрських компаній належить Анненкову. У 2017 році серед засновників з'явилася кіпрська компанія Avimalink Enterprises LTD, яку теж контролює Анненков.

Брюссель після анексії Криму Росією в 2014 році заборонив європейським компаніям інвестувати в транспортну сферу півострова.

У грудні 2018 року Анненков повністю вивів іноземні компанії із засновників і переписав "ТІС-Крим" на себе.

 

Те ж саме він зробив зі "Севастопольським морським банком" і декількома компаніями, які займалися зберіганням і продажем нафтогазових продуктів.

Через кіпрські компанії Анненкову досі належать пороми, які ходять через Керченську протоку.

Санкції ЄС безпосередньо забороняють європейським компаніям інвестувати або розвивати ці сектори економіки в анексованому Криму.

"Настоящее время" звернулося по коментар до Анненкова і до групи компаній "Анрусстранс", але запит залишився без відповіді.

Влада Кіпру та ЄС по суті на запит НВ про можливе порушення санкцій не відповіли.

За півтора року розслідування телеканал "Настоящее время" й антикорупційний проєкт "Муніципальний сканер" виявили понад сотню європейських, американських, російських, українських компаній, які порушують міжнародні санкції щодо Криму.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: