fbpx
Сьогодні
18:45 27 Лис 2019

Комітет Ради підтримав поправку, через яку голодує адвокатка сімей Небесної сотні

Комітет з питань правоохоронної діяльності Верховної Ради підтримав поправку до законодавства, яка дозволяє перехід із Генпрокуратури до Держбюро розслідувань без проходження конкурсу слідчих і прокурорів, причетних до розслідування справ щодо вбивств громадян під час подій Революції гідності.

Відповідне рішення підтримали 18 із 19 членів комітету на засіданні 27 листопада, передає Інтерфакс-Україна.

Поправка пропонує внести зміни до чинного закону "Про Державне бюро розслідувань" і дозволити прокурорам Управління спецрозслідування, а також слідчим Генпрокуратури, які здійснювали розслідування справ Майдану, перейти без проходження конкурсу на роботу до ДБР.

На думку прихильників внесення цієї поправки, її схвалення дасть змогу фахівцям, які розслідували справи вбивств під час протестів на майдані Незалежності в центрі Києва восени 2013 р. – взимку 2014 р., продовжити роботу, а не розпочинати її спочатку новим слідчим ДБР, що може значно уповільнити процес пошуку винуватців.

Нагадаємо, 21 листопада  адвокат Закревська оголосила голодування в прямому ефірі через зупинення розслідувань справ Майдану.

Раніше Закревська розповіла, що 26 листопада відбулася зустріч у Кабміні з Прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком та потерпілими й родинами загиблих на Майдані.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: