fbpx
Сьогодні
23:48 21 Лис 2019

Адвокат Закревська оголосила голодування в прямому ефірі через зупинення розслідувань справ Майдану

Фото Цензор.Нет

Євгенія Закревська щойно оголосила голодування в ефірі "Право на владу" до того моменту, поки не буде проголосовано поправку, яка дозволить слідчим у справах Майдану перейти в ДБР і поновити розслідування по Майдану, яке зупинилось.

"21 листопада – День Гідності і перший день втрати слідчими процесуальних повноважень у справах Майдану. Фактично розслідування припинилося", – повідомила адвокат Закревська.

"Зараз, з сьогоднішнього дня, коли зупинилось це розслідування. З цього дня я не буду їсти до того моменту, поки не приймуть цю поправку, не створять це управління і не переведуть туди цих слідчих", – заявила вона.

"Розслідування не буде відбуватись до того моменту, поки не буде проголосована поправка до закону про ДБР, а конкретно – поправка 318 про те, що слідчі прокуратури, які весь цей час проводили розслідування у справах Майдану, можуть перейти до ДБР і продовжити це розслідування вже у новій структурі. У депутатів просто "не дійшли руки" проголосувати за цю поправку", – прокоментувала адвокат.

Нагадаємо, адвокатська дорадча група, що об'єднує адвокатів сімей Небесної сотні, закликала скликати позачергову сесію парламенту, щоб продовжити слідство у справах Майдану.

Раніше повідомлялося, що Верховна Рада не проголосувала за необхідні поправки до закону про Держбюро розслідувань, які б дозволили продовжити розслідування злочинів Майдану. Як наслідок, слідство зупиниться 20 листопада, а наступне голосування в парламенті відбудеться тільки 3 грудня.

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков вважає нереалістичним скликання позачергової сесії парламенту на вимогу адвокатів сімей Небесної сотні.

Захисники вимагають терміново прийняти закон про Державне бюро розслідувань, щоб слідство у справах Майдану не було призупинено на час передачі всіх матеріалів кримінальних справ з Генпрокуратури до ДБР.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: