fbpx
Сьогодні
12:12 26 Лис 2019

ДБР отримало доступ до даних паспортів Порошенка

Фото Reuters

Печерський районний суд Києва дав Державному бюро розслідувань доступ до паспортних даних дипломатичного і службового паспорта п'ятого президента України Петра Порошенка, які перебувають у Міністерстві закордонних справ.

Про це свідчить рішення Печерського суду від 22 листопада.

Суд задовольнив клопотання ДБР і надав групі слідчих дозвіл на тимчасовий доступ до документів, що перебувають у володінні МЗС. А саме: до паспортих даних службового паспорта громадянина України для в`їзду в Україну та виїзду з України, паспортих даних дипломатичного паспорта та всі документи, що надавалися та були складені при їхньому оформленні та видачі.

В рамках розслідування щодо відпочинку п'ятого президента України на Мальдівах суд надав слідчим ДБР доступ до інформації щодо сум заробітної плати, доходів та сплачених Порошенком страхових внесків за 5 років.

В партії "Європейська солідарність" заявили, що ухвала суду про дозвіл на вивчення інформації про доходи Порошенка не має жодного сенсу, оскільки всі декларації експрезидента за останні роки знаходяться у відкритому доступі.

Голова Європейської народної партії Дональд Туск висловив занепокоєння щодо кримінальних проваджень стосовно Порошенка.

Нагадаємо, що ДБР оприлюднило список з 13 кримінальних справ з Порошенком: що про них відомо.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: