fbpx
Сьогодні
13:42 25 Лис 2019

Для 89% українців справа Гандзюк особисто важлива, - опитування

Для 89% українців справа Гандзюк особисто важлива. Крім того, більшість українців підтримують боротьбу активістів проти свавілля та зловживань влади і правоохоронців.

Про це свідчить дослідження громадської думки за листопад, проведене фондом "Демократичні ініціативи" імені Ілька Кучеріва спільно з Київським міжнародним інститутом соціології.

Соціологи підтвердили, що 84% громадян вважають напади на громадських активістів важливою проблемою, а 77% опитаних певні, що бути громадським активістом в Україні небезпечно. Лише 14% впевнені в тому, що громадянський активізм – цілком безпечна справа.

Також дослідження продемонструвало, що кожен третій українець знайомий з діяльністю ініціативи «Хто замовив Катю Гандзюк?» і 85% підтримують цю діяльність.

Водночас ефективними дії правоохоронних органів щодо справи Каті вважають лише 9%, а 75% оцінюють дії правоохоронців як неефективні.

89% опитаних заявили, що для них особисто важливо, щоб розслідування цієї справи довели до кінця. Це означає, що розслідування справи Гандзюк – це одна з головних вимог українців до нової влади.

Також повідомляється, що українці стали гірше ставитись до непрофесійних політиків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: