fbpx
Сьогодні
15:59 22 Лис 2019

В ГПУ переконують, що слідство над "справами Майдану" не зупинятиметься

До органів досудового розслідування буде скеровано 114 проваджень щодо злочинів, пов'язаних з подіями Євромайдану, слідство не зупинятиметься.

Про це повідомляє Генпрокуратура.

"У зв'язку із закінченням строку повноважень досудового розслідування органами прокуратури 114 проваджень щодо злочинів, пов'язаних з масовими протестами у 2013-2014 рр., будуть скеровані до органів досудового розслідування".

При цьому прокурори спеціально створеного департаменту процесуального керівництва в цих провадженнях зможуть проводити невідкладні процесуальні дії для розслідування, поки не завершиться передача матеріалів справ до відповідних органів.

До Державного бюро розслідувань, в якому вже створили спеціальний слідчий підрозділ для розслідування злочинів, пов'язаних з подіями на Майдані у 2013-2014 рр., відійде 50 проваджень, ще 43 – до Національного антикорупційного бюро. Решта проваджень будуть передані – до органів Національної поліції, СБУ та Державної податкової служби.

На зустрічі з представниками родин героїв Небесної сотні, Генеральний прокурор Руслан Рябошапка наголосив на важливості прийняття Верховною Радою закону щодо удосконалення роботи ДБР, який дозволить слідчим прокуратури, що працювали над вказаними провадженнями, перейти до відповідного підрозділу ДБР у спрощеному порядку.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: