fbpx
Сьогодні
12:12 19 Лис 2019

Порошенко не прийшов на допит у справі про Іловайську трагедію

Колишній президент України Петро Порошенко 19 листопада знову не з'явився на допит до Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури як свідок у справі про Іловайську трагедію.

Про це повідомляє УНІАН, блог адвоката Ігоря Голованя на "УП".

Порошенка викликали на допит до військової прокуратури на 10:00 вівторка.

Не прийшов ні експрезидент, ні його адвокати.

Адвокат Ігор Головань повідомив, що "у відповідь на фейсбучний пост Головної військової прокуратури про начебто виклик Петра Порошенка для допиту у якості свідка" він направив генпрокурору та Військові прокуратурі звернення, в якому йдеться про те, що Порошенко не отримував виклику ні на 15 листопада, ні на 19 листопада, ні на іншу дату.

Головань пропонує слідчим вручити Порошенкові виклик належним чином і нагадує про його право прийти на допит із адвокатом і користуватися нотатками та документами під час дачі свідчень.

 

Довідка: За офіційними даними, навколо Іловайська і в самому місті загинули 366 українських бійців, близько 450 отримали поранення, 300 потрапили в полон, 84 досі вважаються зниклими безвісти. Разом з тим парламентська Тимчасова слідча комісія з розслідування Іловайської трагедії оцінювала загальні втрати українських військ у тисячу осіб.

Генпрокуратура 14 серпня 2017 року оприлюднила результати розслідування подій під Іловайськом у серпні 2014 року. Згідно з цими результатами, головним винуватцем Іловайської трагедії є військове командування РФ.

13 вересня новий головний військовий прокурор Віктор Чумак анонсував нове розслідування причин, що призвели до Іловайської трагедії.

Раніше: ДБР передало підозру Порошенку в Генпрокуратуру, в чому справа.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: