fbpx
Сьогодні
15:11 18 Лис 2019

Портнов завітав до Офіса Президента та розповів про конфлікт з журналістами "Радіо Свободи"

Фото: strana.ua

Адвокат і журналіст Андрій Портнов звернувся до Офісу Президента України з реакцією на розгляд скарги журналістів "Радіо Свобода". Конфліктна ситуація між ним і працівниками "Радіо Свобода" днями обговорювалася на засіданні Ради з питань свободи слова та захисту журналістів при Президентові.

Повідомляє пресслужба ОПУ.

Андрій Портнов наголосив, що занепокоєний загрозою свободі слова та перешкоджанням його адвокатській і журналістській діяльності, оскільки є штатним телеведучим каналу "112 Україна" і має офіційне редакційне завдання.

За його словами, аргументи журналістів проекту "Схеми" щодо того, що він нібито є публічною особою, не мають під собою законних підстав, адже, відповідно до закону про запобігання корупції, такою особою є громадянин – державний службовець або громадянин, після перебування якого на державній службі не минуло трьох років.

"У мене минуло шість років після державної служби. Я не є політиком, державним службовцем, членом політичної партії, депутатом будь-якого рівня. У зв'язку з цим я вважаю, що це піврічне стеження за мною є проведенням стосовно мене незаконних оперативно-технічних дій під виглядом журналістської діяльності. Адже якщо за шість місяців не видається жоден сюжет, то це стеження й незаконні оперативно-технічні дії", – сказав Андрій Портнов.

Він додав, що постійне стеження за ним перешкоджає також його адвокатській діяльності, адже якщо всі його зустрічі фіксуються, то мало хто захоче стати клієнтом такого адвоката.

В Офісі Президента взяли до відома аргументи Андрія Портнова та запевнили, що Рада з питань свободи слова та захисту журналістів об'єктивно розгляне цю ситуацію з урахуванням усіх обставин.

На минулому тижні Рада з питань свободи слова та захисту журналістів заслухала інформацію про розслідування проваджень щодо погроз журналістам "Радіо Свобода" та оприлюднення їхніх персональних даних.

 

 

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: