fbpx
Сьогодні
14:43 17 Лис 2019

Японія інвестує $2,75 млрд у "зелену енергетику" на території, що постраждала від аварії "Фукусіми"

Уряд Японії планує інвестувати близько 300 мільярдів японських єн (приблизно 2,75 мільярда доларів) у будівництво центру відновлювальної енергетики на територіях, які постраждали внаслідок аварії на атомній електростанції «Фукусіма-1» у 2011 році.

Наразі влада країни готує проєктну документацію, повідомляє «Интерфакс».

Загалом на територіях, які постраждали від радіаційного забруднення, планують побудувати 11 сонячних електростанцій та 10 вітропарків. Загальна потужність цих об'єктів відновлювальної енергетики сягне 600 мегаватів.

Будівництво електростанції планують розпочати вже у січні 2020 року, а завершити до березня 2024 року.

На реалізацію проєкту японський уряд надасть субсидії приватним компаніям на загальну суму 30 мільярдів єн (257 мільйонів доларів). У Японії сподіваються, що такий проєкт допоможе «оживити» постраждалий від атомної катастрофи регіон.

Зазначимо, що аналогічний проєкт реалізують і в Україні на територіях, які постраждали від катастрофи на Чорнобильській АЕС.

Довідка. Аварія на АЕС «Фукусіма-1» сталася в березні 2011 року, коли в результаті удару цунамі на станції вийшли з ладу системи енергопостачання та охолодження. У результаті в трьох енергоблоках сталося розплавлення палива, яке пропекло захисні корпуси реакторів.

Понад 160 тисяч людей були змушені покинути свої домівки через радіаційну небезпеку. Раніше стало відомо про перший випадок смерті від радіаційного опромінення працівника атомної електростанції.

У грудні 2013 року АЕС офіційно закрили. На території станції тривають роботи з ліквідації наслідків аварії. За оцінкою японських інженерів-ядерників, на приведення об'єкта в стабільний, безпечний стан може знадобитися до 40 років.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: