fbpx
Сьогодні
21:52 13 Лис 2019

Тейлор заявив, що Джуліані керував неофіційним каналом зв'язку з Україною

Тимчасово повірений у справах США в Україні Вільям Тейлор заявив, що адвокат президента Дональда Трампа Руді Джуліані керував окремим "нерегулярних" каналом зв'язку з урядом України.

Про це він сказав під час публічних слухань в Конгресі в рамках імпічменту Трампа, передає РБК-Україна.

У своєму вступному слові Тейлор висловив упевненість в тому, що виконуючий обов'язки голови апарату Білого дому Мік Малвейни був невід'ємною частиною "нерегулярного" каналу спілкування між представниками Білого дому та України. Також він додав, що українці "були готові рухатися вперед" в розслідуванні, яке вимагав Вашингтон.

Перші публічні слухання про імпічмент Трампа у Конгресі США | 2

Перші публічні слухання про імпічмент президента Трампа в Конгресі: доповідають очільник дипмісії США в Україні Вільям Тейлор і заступник держсекретаря Джордж Кент. Пояснюємо,чому ці свідчення важливі для України та чим вони загрожують Трампу

Posted by hromadske.ua on Wednesday, November 13, 2019

Крім Малвейни, через цей неофіційний канал зв'язку з Україною вели переговори колишній спеціальний представник США з питань України Курт Волкер, посол в Європейському союзі Гордон Сондленд і міністр енергетики Рік Перрі.

Тимчасово повірений США підтвердив свою переконаність у тому, що передбачувана зустріч між Дональдом Трампом і президентом України Володимиром Зеленським була обумовлена початком розслідувань по справі Burisma і передбачуваного втручання України в президентські вибори в 2016 році.

"До середини липня мені стало зрозуміло, що зустріч, до якої прагнув президент Зеленський, була обумовлена розслідуваннями проти Burisma і передбачуваного втручання України у вибори в США 2016 року", – заявив Тейлор.

Нагадаємо, у Конгресі сьогодні розпочались відкриті слухання у справі імпічменту Трампа.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: