fbpx
Сьогодні
19:59 11 Лис 2019

Соціолог пояснив, як опитували людей в ОРДЛО і де було найважче

Фото Укрінформ-UATV

Директор "Нью-імідж маркетинг груп" Олег Синаюк розповів, як його компанія змогла опитати мешканців окупованих територій Луганської та Донецької областей.

Про це передає Українська правда.

Інтерв'юерів всього було приблизно два десятки. Вони їхали на Донбас по одному – з Харкова, Сум, Дніпра, Полтави.

У кожного був свій маршрут. Анкети друкувалися на місцях.

За словами Синаюка, в опитувачів була легенда "без прив'язки до будь-якої влади". Вона мала "максимально розслабляти" респондентів.

На думку директора "Нью-імідж маркетинг груп", легенда спрацювала, бо взяти участь в опитуванні відмовилися лише 22% осіб.

Найважче було в Луганську і Донецьку.

Синаюк також відзначив, що ніхто з учасників проекту не помітив, щоб серед людей, які відповідали на питання, "була якась заляканість".

Водночас, за його словами, інтерв'юери уникали "ветеранів війни" і людей, які, як їм здавалося, могли викликати міліцію.

Нагадаємо,  55,4% опитаних вважають себе українцями, а 41,3% жителів ОРДЛО вважають себе бідними.

Довідка

Дослідження проводилося з 7-го по 31 жовтня 2019 р. Опитано 1606 респондентів: 800 — у непідконтрольній частині Луганської і 806 — у непідконтрольній частині Донецькій областей. Для розрахунків вибірки було використано офіційні статистичні дані 2014 р., скориговані з урахуванням наявних демографічних даних ВПО, які залишили непідконтрольні території. Інтерв'ю face-to-face проводилися в домогосподарствах респондентів за структурованою анкетою. Погрішність результатів не перевищує 3,2%.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: