fbpx
Сьогодні
19:56 10 Лис 2019

Арахамія прокоментував пропозицію "Голосу" вийти з Мінських угод

Голова фракції "Слуга народу" у ВР Давид Арахамія розкритикував пропозицію партії "Голос" про вихід України з Мінських домовленостей.

На його переконання, такий крок може призвести до скасування санкцій проти Росії, повідомляє Укрінформ.

«Несподівано для мене звучить така заява, тому що партію "Голос" я дуже поважаю, шаную їхні компетенції. Але я поспілкувався з декількома юристами-міжнародниками, вони взагалі не розуміють, як такі заяви можна робити. Тому що будь-який вихід за нашою ініціативою з мінських домовленостей означає майже автоматично скасування багатьох санкцій щодо Російської Федерації. Я не знаю, чи хтось в цій країні є, хто зацікавлений в скасуванні санкцій щодо РФ», — сказав Арахамія.

На думку Арахамії, лідер "Голосу" Святослав Вакарчук занепокоєний подальшою стратегією нормандського формату і тому пропонує зупинитися і накопичити фінансовий, військовий, дипломатичний ресурси, а потім рухатися далі.

Нагадаємо, партія "Голос" виступила за вихід України з Мінських угод, які були укладені для врегулювання конфлікту та припинення вогню на Донбасі.

На переконання політсили, наразі у України немає ні дипломатичної, ні військової можливості повернути тимчасово окуповані території Криму та Донбасу на своїх умовах.

У партії зазначили, що легітимізований Мінськими домовленостями російський план перетворення Донбасу на підконтрольну Кремлю автономію в складі України несе ризик втрати незалежності та суверенітету України.

"Ми вважаємо, що єдиний ефективний шлях для України сьогодні — це вийти з Мінських угод і заморозити ситуацію до посилення власних позицій", — заявили у партії Святослава Вакарчука.

У партії "Голос" вважають, що після виходу з Мінських угод українська влада має "навести лад на внутрішньому фронті" — вирішити економічні проблеми, побороти корупцію, посилити обороноздатність та підготувати мирний план на своїх умовах.

"Україна має перегрупуватись і зібрати сили, щоб повернути втрачені території та людей, які стали заручниками агресора. Повернути в тому числі ментально", — наголосили у партії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: