fbpx
Сьогодні
13:39 29 Жов 2019

Як Маріуполь зустрічав Зеленського: акції протесту та призупинка викидів на меткомбінаті Ахметова

У Маріуполі на Донеччині, де сьогодні проходить інвестиційний форум RE: THINK. Invest in Ukraine, сотні людей вийшли на мітинги з протестними плакатами зустрічати президента Зеленського.

У центрі Маріуполя активісти, які виступають проти розведення сил на Донбасі, розтягнули два банери, на яких написано: "Мені 42-й рік, я ж не лох, я президент цієї країни", а також "Після відводу гради долетять сюди", пише Вчасно.

Також вони гучно включили музикальний супровід, на якому голос Президента Зеленського вимовляє фразу "Мені 42 роки, я ж не лох".

Тим часом президента зустрічають піснею «Я ж не лох».

Posted by Diana Butsko on Tuesday, October 29, 2019

 

Крім противників розведення сил, Зеленського зустрічали противники продажу землі, екоактивісти та підприємці, які виступають на захист ФОПів.

маріуполь протести

Фото facebook.com/KyryloVyshnyakov

За словами активістів, організацією форуму займається структура, що належить олігарху Рінату Ахметову, і тому активісти вважають, що він не допустив до участі у форумі місцевих активістів, щоб захиститися від незручних запитань.

У Маріуполі до приїзду в місто Президента, Кабміну та міжнародних інвесторів доменні печі металургійного комбінату "Азовсталь" раптово «зупинилися на ремонт» та припинили шкідливі викиди. Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав депутат Маріупольської міської ради, екоактивіст Максим Бородін.

"#картинкаДляПрезидента. Доменна піч 4 МК Азовсталь вже зупинена на ремонт, доменна піч 2 буде зупинена на ремонт сьогодні", — повідомив Максим Бородін, опублікувавши відповідне фото.

#картинкаДляПрезидентаДоменна піч 4 МК Азовсталь вже зупинена на ремонт, доменна піч 2 буде зупинена на ремонт сьогодні.

Posted by Максим Бородин on Monday, October 28, 2019

"Сьогодні в Маріуполі свято чистого повітря. До нас їде Президент і весь Кабінет міністрів. Їх будуть розважати демонстрацією досягнень Маріуполя і переконувати, що забруднення існують тільки в страшилках активістів та місцевої опозиції. Ну хоч пару днів можна вдихати", — зазначає активіст ініціативної групи "Разом" Петро Андрющенко.

Речі, на яки можна дивитись вічно. Вогонь, вода та ККЦ Азовсталі та Ілліча під час візіту президента та міністрів. #КартинкаДляПрезидента #DeathInvestForum

Posted by Peter Andryushchenko on Monday, October 28, 2019

Зупинка викидів заводами групи "Метінвест" олігарха Ріната Ахметова стала вже тенденцією. Перед візитами до міста обласного чи державного керівництва для "гарної картинки" металургійні гіганти зупиняють частину виробництва і припиняють викиди.

Питання погіршення екології в курортному місті стоїть дуже гостро. Місцеві жителі з усіх сил намагаються привернути увагу громадськості і міжнародних партнерів до безконтрольних викидів заводів Ахметова.

Нагадаємо, Зеленський у Маріуполі заявив, що "Україна – Apple, що починає свій шлях у гаражі".

Раніше повідомлялося, що Гончарук у Маріуполі підписав меморандум з мобільними операторами щодо покриття всієї території України інтернетом.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: