fbpx
Сьогодні
09:35 25 Жов 2019

Порошенко пропонує ВР просити плану дій щодо набуття членства у НАТО

Фото twitter.com/poroshenko

Партія Петра Порошенка "Європейська солідарність" підготувала проект звернення Верховної Ради до НАТО щодо надання Плану дій для набуття членства в альянсі.

Опубліковано відеозвернення Порошенка, розміщене у Facebook.

"Територіальну цілісність України ми відновимо політико-дипломатичним шляхом. Таку стратегію ми виробили ще 2014 року. Ця стратегія правильна і безальтернативна. Але вона не змінить агресивної природи північної сусідки.

Сталий мир та надійна безпека можливі, лише якщо Україна стане членом НАТО. За 5 років ми зблизилися, як ніколи…

Поставити на порядок денний питання про План дій щодо членства в НАТО – в першу чергу, обов'язок українського президента. А парламент нового скликання має нагоду продемонструвати політичну волю щодо вступу України до Альянсу.

Наша команда підготувала проект заяви Верховної Ради. Пропонуємо уповноважити голову Верховної Ради разом з президентом і прем'єр-міністром поставити підпис під відповідним зверненням до грудневого саміту НАТО. Воно має продемонструвати консолідовану позицію законодавчої і виконавчої влади у питанні євроатлантичної інтеграції.

Закликаю колег по Верховній Раді, – і хто у владі, і хто в опозиції, – підтримати нашу пропозицію вже наступного тижня".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: