fbpx
Сьогодні
23:43 22 Жов 2019

Ще один великий виробник сигарет скоротив виробництво і відкликає сплачений акциз

Компанія JTI Україна подала в Державну фіскальну службу заяву про повернення сплаченого акцизного податку на 350 мільйонів гривень.

Про це директор з корпоративних питань і комунікацій Гінтаутас Діргела сказав в коментарі Економічній правді.

«Ми на 73% знизили виробництво у другій половині жовтня порівняно з планами. Ми відкликаємо 350 млн грн сплаченого акцизу через прийняття Верховною Радою законопроекту щодо встановлення фіксованої торгівельної маржі на сигарети», — заявив він.

За словами Діргели, у 2018 році компанія сплатила 8,35 млрд грн акцизного податку.

Нагадаємо, British American Tobacco (BAT), один з найбільших у світі виробників тютюнової продукції, 11 жовтня 2019 року зупинив виробництво на заводі "В.А.Т.-Прилуки" в Чернігівській області. Компанія вказала, що причиною є прийнятий Верховною Радою законопроект №1049 з нормою про державне регулювання торгової націнки на їхні товари.

Прийнятий 4 жовтня у другому читанні законопроект №1049 про введення єдиного рахунку для сплати податків і зборів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування встановлює фіксовану маржу для оптових і роздрібних торговців тютюновими виробами на рівні 7% і 13% від максимальної роздрібної ціни за пачку.

10 жовтня Антимонопольний комітет оштрафував компанії-виробників тютюнових виробів "Філіп Морріс", "Джей Ті", "Імперіал Тобакко", "Бритіш Американ Тобакко", "Прилуки", а також реалізатора "Тедіс" на загальну суму 6,5 млрд грн через узгоджені антиконкурентні дії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: