fbpx
Сьогодні
20:11 21 Жов 2019

Японія підтримує розведення сил на сході України, - МЗС

Фото ua.emb-japan.go.jp

Міністри закордонних справ Вадим Пристайко та Японії Тошіміцу Мотеґі у Токіо обговорили підтримку України та ситуацію на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба посольства Японії в Україні.

"Міністри обмінялися думками щодо поточної ситуації в Україні. Міністр Мотеґі висловив сподівання, що припинення вогню та розведення сил на сході України буде реалізовано. Стосовно цього міністр Пристайко повідомив, що президент України Зеленський працює над якомога більш мирним розв'язанням даного питання та на даному етапі очікується проведення наступної зустрічі у нормандському форматі, в результаті якої вдасться просунутися ще на крок до вирішення конфлікту", – відзначили в посольстві.

Японський міністр також додав, що Японія є незмінним партнером України, який розділяє фундаментальні цінності, продовжуватиме співпрацю з новим урядом України й далі підтримуватиме українські реформи.

У свою чергу, Пристайко подякував за японську підтримку та підтвердив наміри посилювати співпрацю з Японією у різних напрямках – безпеки, економіки, культури, освіти та науки, туризму та інших.

Мотеґі наголосив на незмінній позиції Японії щодо підтримки суверенітету та територіальної цілісності України, а також "невизнання будь-яких змін силовими методами".

Нагадаємо, що Зеленський з дружиною прибув до Японії.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: