fbpx
Сьогодні
12:20 18 Жов 2019

Росія готується до проведення широкомасштабної воєнної агресії, - Генштаб

Росія готує війська до широкомасштабної агресії проти України.

Про це заявив начальник Головного управління підготовки, заступник начальника Генштабу Збройних сил України Олексій Таран.

За словами Тарана: "Росія готується до проведення широкомасштабної воєнної агресії. Ці плани цілком очевидні. ЗСУ, відповідно, готуються до відсічі збройній агресії по всьому кордону України. Це стосується не лише лінії зіткнення, а й інших районів, починаючи з кордону з Білоруссю і далі поблизу Криму та Бессарабії. На сьогодні ми маємо достатню кількість підготовлених органів управління, які здатні планувати та керувати військами на цих важливих напрямках".

Заступник начальника Генерального штабу ЗС України розповів, що на початку агресії ми починали з чотирма батальйонно-тактичними групами на всі ЗСУ, які на той момент були більш-менш готові до виконання завдань. Решта сил перебувала в пунктах постійної дислокації і вважалася обмежено готовою або зовсім неготовою.

Він зазначив, що щороку ЗСУ постійно збільшують свій потенціал. Зокрема, посилюється інтенсивність заходів підготовки: у 2014–2015-му в 1,5 раза, у 2016–2017-му в сім разів. Останні два роки ми тримаємо цей високий темп у питаннях розвитку системи підготовки.

«Можемо порівняти ситуацію у 2014-му й тепер: 5 тактичних груп тоді й 17 бойових бригад у Сухопутних військах, 5 у ДШВ і 2 повноцінні бригади морських піхотинців сьогодні. Багато зусиль ми доклали до створення власних інструкторів. Вони пройшли підготовку за стандартами НАТО, мають сертифікати від іноземних колег та акумулюють у собі як найкращі теоретичні знання наших партнерів із Альянсу, так і практичний досвід АТО/ООС.», – наголосив він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: