fbpx
Сьогодні
13:30 17 Жов 2019

САП направила до суду справу про збитки "Укрзалізниці" на 40 млн грн

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили до Вищого антикорупційного суду справу проти колишніх чиновників "Укрзалізниці", обвинувачених у зловживанні службовим становищем на суму близько 40 мільйонів гривень.

Про це повідомляє прес-служба САП.

"САП направила до Вищого антикорупційного суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням двох колишніх посадовців філії АТ "Укрзалізниця" "Центр забезпечення виробництва" в зловживанні службовим становищем, що спричинило збитки на загальну суму 39,8 млн грн", – йдеться в повідомленні .

Розслідуванням, яке проводили детективи НАБУ під процесуальним керівництвом прокурорів САП, встановлено, що в 2016 році начальник та заступник начальника Філії зловживали своїм службовим становищем в інтересах ТОВ «Вог Аеро Джет».

А саме, за наявності реальної можливості, посадовці не вжили жодних заходів до повернення отриманого в борг дизельного пального, внаслідок чого підприємству щоденно нараховувались штрафні санкції від 2 до 2,7 млн гривень.

В результаті цих зловживань державному підприємству було задано збитків на суму 39,8 млн гривень.

Начальнику та заступнику начальника Філії інкриміновано вчинення злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: