fbpx
Сьогодні
14:35 12 Жов 2019

Грецька церква першою офіційно визнала ПЦУ

Елладська церква визнала Православну церкву України на чолі з митрополитом Епіфанієм

Сталося це сьогодні, 12 жовтня 2019 року, в Афінах – на соборі Священного Синоду ЕПЦ під головуванням архієпископа Афінського і всієї Греції Єронима, передає прес-служба цієї релігійної конфесії.

Під час засідання Єроним виступив з доповіддю "Інформація про автокефальну церкву України", на завершення котрої він виступив із наступним закликом:

"Я пропоную визнання церкви Автокефальної православної церкви незалежної республіки Україна".

При цьому він посилався на відповідну позицію Вселенського патріархату.

Після чого відбулося обговорення та голосування.

Єпископи Елладської церкви отримали можливість висловитися, а єпископ Кесарійський Данило запропонував прийняти рішення після чіткого голосування. Воно виявилося на користь релігійної та церковної незалежності України.

Офіційне оголошення Священного синоду церкви Греції очікується найближчим часом.

Грецька церква першою офіційно визнала ПЦУ

"Вдячний моєму брату у Христі, Главі Священного Синоду Церкви Греції Блаженнійшому Архієпископу Афінському і всієї Еллади Ієроніму та братам-архієреям, які сьогодні на засіданні Собору Ієрархів підтримали позицію та послідували канонічним та історичним рішенням Вселенського Патріархату, що відкриває можливість повноцінної взаємодії між двома нашими Помісними Автокефальними Церквами в усіх сферах", – написав митрополит Епіфаній.

Вдячний моєму брату у Христі, Главі Священного Синоду Церкви Греції Блаженнійшому Архієпископу Афінському і всієї Еллади…

Posted by Митрополит Епіфаній on Saturday, October 12, 2019

Таким чином, Елладська церква стала першою після Вселенського патріархату (який надав автокефалію ПЦУ) з-поміж помісних православних церков світу, яка визнала незалежну ПЦУ та вступає з нею у євхаристійне (міжцерковне) спілкування, зазначає ВВС.

Вона є однією з найбільших православних церков світу й вважається у Греції державною.

Рішення в Афінах має відкрити шлях для активнішого визнання незалежної від Москви Православної церкви України світовим православ'ям. Також це може сприяти переходу до автокефальної церкви парафій від УПЦ МП.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: