fbpx
Сьогодні
11:52 07 Жов 2019

Зеленський заявив, що Україна готова створити спільну слідчу групу у разі офіційного запиту США

Фото: ОПУ

Президент Володимир Зеленський заявив про готовність створити спільну слідчу групу з представниками США для розслідування щодо Джо Байдена, якщо американська прокуратура звернеться з відповідним запитом.

Про це повідомляє Європейська правда.

Зеленський зазначив у своєму інтерв'ю японському агентству Kyodo , що якщо прокурори США попросять допомоги з цього питання і зроблять необхідні кроки, Україна може погодитися на спільне розслідування.

Він заявив, що українська прокуратура буде розглядати будь-які запити своїх колег з США про співробітництво в проведенні розслідувань "відповідно до наших законів" та "якщо вони будуть проводитися на основі "міжнародного права".

Також він додав, що відповідно до Конституції України президент не має повноважень доручати генеральному прокурору або слідчим органам розглядати конкретні справи. Прямої цитати Зеленського щодо створення спільної групи видання не приводить, а тільки переказує його слова.

До того ж президент України заперечує, що президент США Дональд Трамп підштовхував його до розслідування проти Байдена. "На мене ніколи не чинили тиску, і не було ніяких умов для проведення зустрічі з Трампом або отримання зброї натомість", – відмічає Зеленський.

Нагадаємо, "Справи телефонні": Трамп звинуватив інформаторів про дзвінок із Зеленським у підтримці демократів

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: