fbpx
Сьогодні
09:23 07 Жов 2019

"Справи телефонні": Трамп звинуватив інформаторів про дзвінок із Зеленським у підтримці демократів

Президент США Дональд Трамп заявив, що два інформатори, а також їх адвокат за скаргою в зв'язку з Україною підтримують демократів.

Про це повідомляє агенство Інтерфакс з посиланням на Твіттер президента.

У своєму Твіттері політик зазначає: "Один і той же адвокат-демократ для обох інформаторів? Усі підтримують Обаму (Барак Обама – колишній президент США) і корумповану Гілларі (Клінтон). Полювання на відьом!"

Раніше після того, як з'явилася інформація про другого інформатора, який також може повідомити подробиці про дзвінок Трампа українському президенту Володимиру Зеленському, Білий дім виступив на захист президента США.

Тоді прес-секретар Білого дому Стефані Грішем заявила наступне: "Не має значення, скільки людей вирішать назвати себе інформаторами про той же самий телефонний дзвінок – дзвінок, який президент вже оприлюднив – це не змінює того факту, що він не зробив нічого поганого".

Раніше телеканал ABC News повідомив, що ще один інформатор подав скаргу в рамках скандалу навколо телефонної розмови Трампа і Зеленського, його прийняв генеральний інспектор розвідувального співтовариства США Майкл Аткінсон.

За словами юриста Марка Зайда, який представляє інтереси цієї людини, у нього є більш конкретні дані щодо розмови президентів США і України. Згідно з повідомленням, новий інформатор є співробітником однієї з розвідслужб США. Зайд зазначив, що з конгресменами безпосередньо ця людина поки не контактувала, він також представляє інтереси першого інформатора у цій справі.

Повідомлення про розмову Трампа і Зеленського щодо сина колишнього екс-президента США Байдена раніше передав своєму керівництву співробітник американської розвідки. Демократи в США визнали, що президент у цьому випадку користувався своєю посадою не в інтересах країни, а заради досягнення особистих політичних цілей, що дало підставу Палаті представників запустили процедуру імпічменту проти Трампа.

Нагадаємо, Трамп розповів, скільки грошей син Байдена міг отримувати від української компанії

Раніше Перрі просив Трампа зателефонувати Зеленському та поговорити з ним про енергетику

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: