fbpx
Сьогодні
20:13 05 Жов 2019

Помпео захищає позицію Трампа щодо України

Держсекретар США Майк Помпео виступив на захист дій адміністрації Дональда Трампа щодо України, на яких ґрунтується розслідування імпічменту.

Про це повідомляє агентство AP.

Помпео відкинув звинувачення в тому, що в кращому разі ці дії були недоречними, а в гіршому — це було зловживання владою, за яке Конгрес повинен відсторонити президента Трампа від посади.

Виступаючи перед журналістами після зустрічі з грецькими офіційними особами в Афінах, Помпео заявив, що розслідування, про яке США просили владу України, стосувалося можливого втручання України в президентські вибори 2016 року в США.

Крім того, він не став говорити про пропозицію Трампа до України спеціально розслідувати дії колишнього віце-президента Джо Байдена і його сина Хантера, на яких зосереджені розслідувачі з імпічменту.

Помпео розкритикував розслідування імпічменту як «явно політичне» і сказав, що дії Держдепу були спрямовані виключно на поліпшення відносин з новою владою України, яка прийшла навесні.

Він додав, що робота колишнього спеціального посланця США в Україні Курта Волкера ґрунтувалася на вказівках президента робити саме це.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: