fbpx
Сьогодні
21:07 21 Вер 2019

Конгрес США вимагає стенограму розмови Трампа і Зеленського

Конгресмени США звернулися до адміністрації президента Дональда Трампа з вимогою надати стенограму розмови з президентом України Володимиром Зеленським. 

Про це пише "Голос Америки".

З вимогою надати доступ до повної стенограми розмови двох президентів виступив Комітет з розвідки Палати представників та співголова групи підтримки України у Конгресі, конгресвумен Марсі Каптур.

"Преса вказує, що скарга, подана представником розвідки, в рамках захисту для викривачів порушень, стосовно можливого порушення президентом Трампом засад національної безпеки, може стосуватись України", – йдеться у заяві Каптур.

Вона закликала оприлюднити стенограму розмови президентів, розкрити деталі скарги та звернулася із закликом до "спікера та лідера меншості вжити всіх дій передбачених наглядовими повноваженнями Конгресу, щоб отримати відповідні документи і необхідні свідчення та встановити факти і обставини".

"Народ України заслуговує на нашу повну підтримку. Ми мусимо знати наскільки президент та його юрист Руді Джуліані використовують вагу міжнародної політики США, включаючи затримки важливої допомоги, щоб просувати власні вузькі інтереси", – заявила Каптур.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: