fbpx
Сьогодні
12:57 21 Вер 2019

Байден вимагає від Трампа надати розшифровку телефонної розмови із Зеленським

Один із кандидатів на посаду президента від Демократичної партії, колишній віце-президент США Джо Байден закликав президента Дональда Трампа опублікувати розшифровку розмови з президентом України Володимиром Зеленським.

Таку заяву він опублікував у Твіттері.

"Якщо повідомлення у ЗМІ правдиві, то справді немає меж у бажанні Трампа зловживати владою та принижувати нашу країну. Така поведінка особливо огидна, оскільки вона використовує зовнішню політику нашої країни і підриває нашу національну безпеку в політичних цілях", – ідеться в заяві.

Байден вважає, що Трамп використовує вплив та ресурси США для тиску на суверенну державу-партнера, яка досі зазнає прямого нападу з боку Росії. Опонент Трампа вважає, що чинний президент примушує Україну порушувати верховенство права і сподівається отримати з цього політичну вигоду.

"Дональд Трамп щонайменше повинен негайно опублікувати розшифровку згадуваної телефонної розмови, щоб американський народ міг дати свою оцінку, а також уповноважити офіс директора національної розвідки припинити засекречування та оприлюднити повідомлення інформатора Конгресу", – заявив Байден.

Нагадаємо, американський юрист стверджує, що якщо справа Байдена виявиться правдою, то Трампу загрожує імпічмент.

Натомість, Трамп відкидає звинувачення.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: