fbpx
Сьогодні
23:08 17 Вер 2019

Україна знайшла себе як європейська демократія, - Волкер

Україна – сучасна, європейська, демократична, прозахідна частина Європи. Україна знайшла себе як європейська демократія, заявив спец-представник США в Україні Курт Волкер.

"Якщо подивитися на політику, на результати виборів політичних партій в парламент, понад 75%, десь 85% крісел в парламенті належать тим, хто схильний до західної орієнтації. Відсоток тих, хто проти, зменшився. Якщо подивитися на молодше покоління, то його прозахідний вибір поза сумнівом", – сказав він в інтерв'ю ТСН.

Він також повідомив, що наразі ключовою темою діалогу між Україною та США є допомога Україні зробити свою оборону найефективнішою.

"Що ми намагаємося робити, то це працювати з Україною разом. Допомагаємо реформувати, модернізувати армію, зробити її професійною. Робимо це на всі 360 градусів. Ідентифікуємо провали, що Україна може зробити сама, де американська підтримка буде найефективнішою. Це й повітряна оборона, і берегова оборона, і надання зброї, яке ми розглядаємо у майбутньому. Я не маю повноважень зараз ділитися цим з вами тут. Але це зараз ключова тема діалогу між Україною та США – як ми можемо найкращим чином допомогти Україні зробити свою оборону найефективнішою", – сказав Волкер.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: