fbpx
Сьогодні
19:55 12 Вер 2019

Рада попередньо підтримала запровадження е-документообігу в парламенті

Фото Reuters

Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт, який передбачає надання депутатам шляхом розсилки інформаційного листа про реєстрацію законопроектів на електронну пошту.

Про це повідомляє пресслужба Верховної Ради.

Парламент ухвалив у першому читанні проект закону про внесення змін до Регламенту Верховної Ради України щодо запровадження електронного документообігу, пов'язаного із законодавчим процесом (№1044-1).

За відповідне рішення проголосували 270 із 372 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі.

Відповідно до нього, усі зареєстровані у ВР законопроекти будуть надаватися депутатам шляхом розсилки інформаційного листа про реєстрацію законопроектів на електронну пошту.

Законопроєктом, зокрема, встановлюється, що пропозиції, поправки, висновки до законопроектів подаються до Апарату Верховної Ради або безпосередньо до комітету чи до тимчасової спеціальної комісії, які визначені головними з відповідних законопроектів, у формі електронних документів, на які накладено кваліфікований електронний підпис.

Справа законопроекту містить документи, внесені в порядку законодавчої ініціативи, документи, підготовлені в процесі розробки, розгляду, доопрацювання, прийняття відповідного законопроекту Верховною Радою, а також документи, які підготовлені органами ВР, державними органами, установами і організаціями за зверненням Верховної Ради в електронному вигляді.

Також встановлюється, що всі зареєстровані у Верховній Раді законопроекти (нині – зареєстровані у ВР законопроекти, крім тих, що розглядаються Верховною Радою за спеціальними процедурами) надаються народному депутату шляхом розсилки на адресу електронної пошти на поштовому сервері ВР інформаційного листа про реєстрацію законопроектів.

Раніше ЗМІ повідомили, що Зеленський приїхав на засідання Ради.

Нагадаємо, що Рада прийняла рішення не штрафувати "євробляхерів" до кінця листопада.

За інформацію ЗМІ, сьогодні мало б відбутися голосування про розпуск ЦВК.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: