fbpx
Сьогодні
20:04 05 Вер 2019

Милованов розповів про розбіжності у поглядах з Гончаруком

міністр розвитку економіки

Міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофій Милованов розповів, що в ході формування команди на цій посаді у нього виникли розбіжності з прем'єром.

Про це передає НВ.

Він зазначив, що у глави Кабміну Олексія Гончарука є право вето на кадрові рішення. Милованов додав, що ні з парламенту, ні з Офісу президента кадрові питання з ним ніхто не обговорює.

«Були декілька разів дуже делікатні пропозиції звернути увагу на якусь людину. Наприклад, говорили: подивися, є депутат такий-то або "ось, у мене є хороша людина". Але це було на рівні просто бесід. Тому що у нас [в країні] дійсно кадровий голод. Але не було жодного разу, коли мені б сказали, що це [кадри] не моє рішення. Траплялися ситуації, коли зі мною люди були не згодні, і не згодні досить жорстко. Я маю на увазі прем'єра. у нас різні точки зору по ряду персонажів, і була дискусія. У підсумку мені сказали: це твоя відповідальність, твоє право, твоя команда. Тобто відкрито проговорювалося: ми відійдемо від старих методів [призначень заступників за партійними квотами або по принципам особистих зв'язків]», — зазначив він.

За словами Милованова, планується, що у нього буде вісім заступників.

«Плюс державний секретар вже є. Крім того, продовжують працювати наявні. Що стосується того, як будуть розподілені напрямки, — ми ще думаємо над тим, що, можливо, поділимо роботу не за галузями, а за функціями. Наприклад, функція "регулювання": це може бути і в економіці, і в агро. Точно так само, як і приватизація. Або все держуправління. Або вся антикорупція. Тобто ми, напевно, будемо думати все-таки про функціональність, а не про галузі. Але поки не вирішили», — розповів міністр.

Раніше Рада звільнила заступника голови Ради НБУ Милованова,  у зв'язку з його призначенням у новий Кабінет міністрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: