fbpx
Сьогодні
Фото 09:19 05 Вер 2019

Пташки з пластикових кришок: у центрі Києва з'явилася екологічна інсталяція

У Києві відкрили найбільшу еко-інсталяцію малюнок-оберіг в стилі самчиківка мозаїчна «Гармонія життя».

Еко-інсталяція площею 15 квадратних метрів складається з 12 000 пластикових кришечок (210 кг), до збору яких долучились небайдужі активісти зі всієї України. Стріт-арт об'єкт містить одразу декілька символів — це і найбільший приклад мозаїчної Самчиківки, і автентичний оберіг, соціальний, культурний та еко-проект. З одного боку конструкції створено візерунок «Злагода Життя» у національному художньому стилі Самчиківка та географічні меридіани Землі, з іншого боку – візуалізація сучасного мейнстріму глобалізації.

Проект з recycling art реалізовано завдяки ініціативі творчої майстерні «Резиденція Думок» та мережі готелів Premier. Це безпрецедентна ініціатива для відповідального бізнесу на території України, в якій органічно поєдналися екологічні, творчі та національні ідеї, приклад співпраці корпорації та спільноти, ця ідея захопила всіх небайдужих: від сімей, студентів та школярів до величезних громадських закладів та мережі готелів.

Найбільший вклад зробили авторки проекту — Юлія Абрамова та Яна Власенко-Бернацкая, які залучили до активної співпраці столичну гімназію «Київська Русь». Протягом двох місяців 777 учнів гімназії збирали, сортували та викладали частини візерунку.

Інсталяція відкрита на постійній основі у парковій зоні Premier Hotel Rus, вул. Госпітальна, 4.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: