fbpx
Сьогодні
10:19 29 Сер 2019

Перше засідання Ради: Іоффе від "Опозиційної платформи – За життя" зачитав присягу народного депутата

Сьогодні, 29 серпня, на першому урочистому засіданні новообрані депутати склали присягу на вірність країні.

Згідно з традицією, текст присяги зачитує найстарший депутат. У новому парламенті це Юлій Іоффе – представник "Опозиційної платформи – За життя", депутат Верховної Ради шести скликань.

Іоффе Юлій Якович народився 10 грудня 1940 року в Луганську.

У 1964 р. закінчив Комунарський гірничо-металургійний інститут (нині Донбаський державний технічний університет, р. Лисичанськ Луганської області), за фахом "гірничий інженер-електромеханік".

Трудову діяльність розпочав одразу після школи в 1958 р. слюсарем на Луганському металургійному заводі. З 1959 р. працював на шахтах і підприємствах вугледобувної галузі. Пройшов трудовий шлях від підземного машиніста і електрослюсаря до генерального директора виробничого об'єднання "Стахановвугілля". У 1992-1993 р. обіймав посаду віце-прем'єр-міністра України з питань паливно-енергетичного комплексу. У 1993-1994 р. працював керівником торговельно-економічної місії Посольства України в США. В 2006-2007 р. – в. о. заступника міністра палива та енергетики України.

Шість разів обирався народним депутатом України по мажоритарному округу (у 1990, 1994, 1998, 2002, 2012 і 2014 роках). У Верховній Раді України III скликання очолював комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування. У Верховній Раді України IV скликання – керівник постійної делегації в міжпарламентській організації "Парламентська асамблея ОБСЄ". Автор першого законопроекту про вибори народних депутатів України за пропорційною виборчою системою з відкритими партійними списками (реєстр. №1017-3 від 29.08.2002 р.).

Серед державних нагород: знак "Шахтарська слава" III, II, I ступеня; орден "Знак Пошани"; медаль "Ветеран праці" орден "За заслуги" III ступеня; орден князя Ярослава Мудрого V, IV ступеня; почесні грамоти Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України.

Юлій Іоффе почесний громадянин р. Сєвєродонецьк, р. Рубіжне, р. Кремінна Луганської області.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: